تاریخچه بادام زمینی سفری از آمریکای جنوبی، به آسیا، شرق اقیانوس اطلس و بازگشت دوباره به آمریکای شمالی است. هیچ سند فسیلی از منشا پیدایش بادام زمینی وجود ندارد اما با توجه به اینکه 3500 سال پیش، مردم آمریکای جنوبی سفال هایی به شکل بادام زمینی می ساختند و یا شیشه هایی را بادام زمینی تزئین می کردند احتمال می رود که منشا پیدایش بادام زمینی در پرو یا برزیل در آمریکای جنوبی باشد.
در اوایل 1500 سال قبل از میلاد، اینکاهای پرو از بادام زمینی به عنوان قربانی استفاده می کردند به این صورت که آنها را به همراه مومیایی های خود برای کمک به زندگی ارواح دفن می کردند. قبیله ها در برزیل مرکزی، بادام زمینی را با ذرت آسیاب کرده و از آن در تهیه نوشیدنی استفاده می کردند.
کاوشگران اروپایی ابتدا بادام زمینی را در برزیل کشف کردند. زمانی که اسپانیایی ها کاوش در دنیای جدید را آغاز کردند، بادام زمینی تا شمال مکزیک کشت شد. کاوشگران بادام زمینی را به اسپانیا بردند و از آنجا بازرگانان و کاوشگران آن را به آسیا و آفریقا پخش کردند. آفریقایی ها اولین مردمی بودند که در دهه 1700 بادام زمینی را به آمریکای شمالی معرفی کردند.
سوابق نشان می دهد که از اوایل دهه 1800 بادام زمینی به عنوان یک محصول تجاری در ایالات متحده کشت می شد، این محصول برای اولین بار در ویرجینیا کشت شد که غالبا از آن برای روغن، غذا و به عنوان جایگزین کاکائو استفاده می شد. آن زمان، بادام زمینی غذای دام و فقرا بود و رشد و برداشت آن دشوار به حساب می آمد.
در نیمه اول قرن نوزدهم تولید بادام زمینی رونق گرفت. در زمان جنگ سربازان از بادام زمینی این منبع سرشار از پروتئین استفاده می کردند و کم کم به آن علاقه مند شدند پس از پایان جنگ، سربازان، بادام زمینی را به خانه بردند و به تدریج مصرف آن رواج پیدا کرد.
در اواخر دهه 1800 زمانی که واگن های سیرک به سراسر کشور سفر می کردند. بادام زمینی بوداده داغ را به تماشاچیان می فروختند. به تدریج فروشندگان خیابانی شروع به فروختن بادام زمینی بوداده روی چرخ دستی هایشان کردند. این خوراکی جدید و خوشمزه به بازی های بیسبال هم راه پیدا کرد. با وجود اینکه تولید بادام زمینی و فروش آن افزایش پیدا کرده بود اما همچنان بادام زمینی با دست برداشت میشد که این کار باعث میشد ساقه ها و زباله ها در بادام زمینی باقی بماند در نتیجه کیفیت پایین و عدم یکنواختی، تقاضا را برای خرید کاهش می داد.
حدود سال 1900، تجهیزاتی جهت کاشت، برداشت و چیدن بادام زمینی و همچنین دستگاه هایی برای کند پوست و تمیز کردن دانه ها اختراع شد. به کمک این دستگاه ها تقاضا برای بادام زمینی به خصوص برای تهیه روغن، آجیل بوداده و شور، کره بادام زمینی و آب نبات به سرعت افزایش پیدا کرد.
شواهد نشان می دهد اینکاهای آمریکای جنوبی باستان اولین کسانی بودند که بادام زمینی را آسیاب کردند تا کره بادام زمینی درست کنند. در ایالات متحده، دکتر جان هاروی کلوگ (با شهرت غلات) نسخه ای از کره بادام زمینی را در سال 1895 اختراع کرد. اعتقاد بر این است که یک پزشک اهل سنت لوئیس به عنوان جایگزین پروتئین برای بیماران مسنی که دندان های ضعیفی داشتند نمی توانستند گوشت بجوند کره بادام زمینی تجویز می کرد. کره بادام زمینی اولین بار در نمایشگاه جهانی سنت لوئیس در سال 1904 معرفی شد.
بادام زمینی و کره بادام زمینی بخشی جدایی ناپذیر از جیره بندی نیروهای مسلح در جنگ های جهانی اول و دوم شد. اعتقاد بر این است که ارتش ایالات متحده ساندویچ کره بادام زمینی و ژله را برای رزق و روزی در طول مانورهای جنگ جهانی دوم رایج کرد.