گردو میوۀ هسته دار وتک دانه ایست که از درخت گردو رشد می کند. گردو منبع خوبی از چربی های سالم، پروتئین و فیبر است که سلامت قلب و استخوان را بهبود می بخشد و در کنار سایر خواص به مدیریت وزن هم کمک کنند.
گردو هم بصورت خام یا بوداده هم به صورت شور موجود است. در این مقاله به بررسی فواید گردو می پردازیم:
طبق مطالعات انجام شده هر 30 گرم گردو حاوی منابع زیر است:
انرژی: 200 کالری
کربوهیدرات 3.89 گرم
شکر: 1 گرم
فیبر: 2 گرم
پروتئین: 5 گرم
چربی: 20 گرم
کلسیم: 20 میلی گرم
آهن: 0.72 میلی گرم
سدیم: 0 میلی گرم
گردو همچنین منبع خوبی از منگنز، فلز مس، منیزیم، فسفر، ویتامین B6 و آهن است. گردو سرشار از اسیدهای چرب اشباع وغیر اشباع، اسیدهای چرب امگا 3 و همچنین منبع خوبی از پروتئین است.
ترکیب چربی های سالم، پروتئین و فیبر موجود در گردو به افزایش سیری کمک می کند که همین باعث می شود در مقایسه با چیپس، پفک و سایر غذاهای ساده کربوهیدراتی، به عنوان یک میان وعده سالم تر باشد.
مصرف انواع مواد غذایی گیاهی از گذشته تا کنون موجب کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها و حفظ سلامتی بوده است. از این رو برخی خواص گردو برای سلامتی عبارتند از:
اسیدهای چرب غیر اشباع در گردو سطح کلسترول های بد خون(LDL) و تری گلیسیرید را کاهش می دهد که این امر خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش می دهد.
مقایسات انجام شده در رابطه با رژیم های با آجیل و بدون آجیل نشان می دهد رژیم هایی که در برنامه روزانه شان به میزان متعادل آجیل دارند به کاهش وزن افراد کمک می کنند.
خوردن گردو با تامین انرژی مورد نیاز بدن احساس سیری ایجاد کرده و اشتها را کاهش می دهد.
3. کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و درمان آن:
افزایش وزن، خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد، گردو با کنترل وزن سبب می شود خطر ابلا به دیابت کاهش یافته و به بدن در جهت بهبود دیابت نوع 2 کمک می کند.
یکی از عوامل اصلی بیماری های قلبی و سکته، فشار خون بالا می باشد. به همین دلیل کنترل فشار خون نقش مهم واساسی در بهبود سلامت قلب دارد. تحقیقات نشان می دهد قرار دادن گردو در رژیم روزانه به گردو می تواند موجب کاهش فشار خون در افراد شود.
با افزایش سن، عملکرد بدنی خوب برای حفظ تحرک و استقلال شما ضروری است. یکی از مواردی که به حفظ توانایی شما کمک می کند عادات غذایی سالم است. با وجود اینکه گردوکالری بالایی دارد اما سرشار از ویتامینهای ضروری، مواد معدنی، فیبر، چربیها و ترکیبات گیاهی است که ممکن است با افزایش سن به عملکرد خوب بدن کمک کند.
گردو حاوی مواد مغذی از جمله چربی غیراشباع چندگانه، پلی فنول ها و ویتامین E است، که به محافظت از مغز شما در برابر التهابات آسیبرسان کمک میکند و با افزایش سن از عملکرد خوب مغز حمایت میکند.
گردو منبع خوبی از ماده معدنی مس است. کمبود شدید مس با کاهش تراکم مواد معدنی استخوان و افزایش خطر پوکی استخوان همراه است. پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوانها نازکتر و کمتر متراکم میشوند و شکستن آنها را آسانتر میکند. مس همچنین نقش مهمی در حفظ کلاژن و الاستین، اجزای ساختاری اصلی بدن دارد. گردو حاوی مقدار زیادی منگنز است که در ترکیب با مواد معدنی کلسیم و مس از پوکی استخوان جلوگیری می کند. یکی دیگر از مواد معدنی موجود در گردو منیزیم است که، به جذب کلسیم در استخوان کمک می کند.
امگا 3 یک چربی ضروری است که در بدن تولید نمی شود و باید از رژیم غذایی روزانه خود دریافت کنید. چربی امگا 3 از گیاهان، از جمله گردو، اسید آلفا لینولنیک(ALA) نامیده می شود. مطالعات مشاهده ای نشان داده است که هر گرم ALA که در روز می خورید، خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را تا 10 درصد کاهش می دهد.