آجیل فواید زیادی برای افراد مبتلا به دیابت دارد. مطالعات نشان می دهد که آجیل حتی ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.
تحقیقات منتشر شده ای در مجله تغذیه کالج آمریکایی نشان داد که «مصرف آجیل با کاهش شیوع خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و سندرم متابولیک همراه است.
در این مقاله به بررسی فواید مختلف آجیل برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می پردازیم.
بله. برخی از آجیل ها فوایدی دارند که برخی دیگر ندارند. به عنوان مثال گردو حاوی اسیدهای چرب سالم امگا 3 است، بادام هندی منبع خوبی از منگنز و بادام درختی سرشار از مواد مغذی به ویژه ویتامین E است همچنین بادام درختی، بادام زمینی و پسته همگی کلسترول بد را کاهش می دهند.
تقریباً همه آجیل ها برای افراد مبتلا به دیابت مفید هستند. با این وجود، باید از مصرف آجیل شور خودداری کرد. مصرف بیش از حد نمک به طور مداوم، خطر ابتلا بیماری قلبی را افزایش می دهد.
آجیل و کلسترول
یکی از ویژگی های مهم آجیل برای افراد مبتلا به دیابت، تأثیر آن بر سطح کلسترول است. افراد مبتلا به دیابت باید از بالا رفتن سطوح کلسترول خود جلوگیری کنند، زیرا بالا رفتن سطح گلوکز خون خطر باریک شدن رگ ها را افزایش می دهد.
بادام، بادام زمینی و پسته همگی به طور موثری کلسترول بد را کاهش می دهند. کلسترول "بد" ذرات کوچک و متراکم لیپوپروتئین با چگالی کم است که مقدار بیش از حد آن می تواند شریان ها را مسدود کند.
بادام، گردو، پسته، و فندق با افزایش سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا یا کلسترول خوب، کلسترول بد را کاهش می دهند. کلسترول خوب، کلسترول «بد» را از بین می برد و در نتیجه خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
آجیل و بیماری قلبی
افراد مبتلا به دیابت به طور قابل توجهی در معرض ابتلا به بیماری قلبی هستند. پیشبینی میشود که 80 درصد افراد مبتلا به دیابت به دلیل مشکلات قلبی جان خود را از دست میدهند. بسیاری از آجیل ها تأثیر مثبتی بر سلامت قلب دارند و خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی را کاهش می دهند و آنها را به گزینه ای عالی برای افراد مبتلا به دیابت تبدیل می کنند. بادام و گردو که حاوی مقادیر زیادی ویتامین E هستند نیز مانع از ایجاد پلاک هایی می شوند که می توانند رگ ها را باریک و مسدود کنند. گردو همچنین دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب امگا 3 است نوعی چربی غیراشباع است که بیشتر در ماهی یافت می شود. اسیدهای چرب امگا 3 سطح کلسترول خوب را افزایش می دهند. بسیاری از آجیل ها حاوی اسید آمینه ای به نام ال آرژنین هستند که دیواره های سرخرگ را تقویت کرده و آنها را انعطاف پذیرتر می کند. افرادی که عروق قوی و انعطاف پذیر دارند کمتر از جریان خون ضعیف رنج می برند.
آجیل و شاخص گلیسمی (GI)
شاخص گلیسمی سرعت جذب کربوهیدرات توسط بدن شما را اندازه گیری می کند. همه غذاها بر اساس شاخص گلیسمی رتبه بندی می شوند. آجیل از نظر شاخص گلیسمی پایین است، به این معنی که بدن شما به آرامی کربوهیدرات ها را جذب می کند.
در سال 2007، تحقیقاتی در رابطه با ساز و کار بدن انجام شد که نشان داد افزودن بادام به نان سفید و خوردن آجیل به همراه ماکارونی سرعت جذب کربوهیدرات را کاهش میدهد (اگرچه این بدان معنا نیست که خوردن نان سفید ایده خوبی است - شما میتوانید از داشتن غلات کامل نیز به همین شکل بهره مند شوید.). در نتیجه این آزمایش، سطح قند خون شرکت کنندگان بسیار کندتر افزایش یافت.
100 گرم بادام حاوی 576 کالری است که برای افراد دیابتی بسیار زیاد است. بنابراین توصیه می شود افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که مایل به کاهش وزن هستند، مصرف آجیل خود را تا حدودی محدود کنند.
به طور کلی، آیا آجیل برای افراد مبتلا به دیابت مفید است؟
بله، اما آجیل های مختلف تاثیرات متفاوتی از جمله سلامت قلب و عروق و رساندن اسیدهای چرب امگا 3 در بدن را دارند. بنابراین سعی کنید آجیل های متفاوت را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
مهمترین آجیل برای افراد مبتلا به دیابت می تواند بادام، گردو و پسته باشدکه سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشند: اگر فقط چند آجیل را در رژیم غذایی خود قرار می دهید، این موارد را بصورت خام انتخاب کنید.