آجیل خواص زیادی برای سلامتی دارد اما محققان دریافتند به چند دلیل می تواند برای سلامت مغز ضروری باشد. مطالعات نشان می دهد خوردن آجیل هایی مثل گردو، بادام و فندق می تواند یک عامل پیشگیری کننده و تاثیرگذار است. آجیل برای عملکرد شناختی بهتر، کاهش خطر افسردگی، خلق و خوی بهتر، حافظه بهتر و یادگیری موثر است.
آجیل ها شامل اسیدهای چرب، ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها هستند که در جنبه های مختلف سلامت مغز نقش اساسی دارند.
تحقیقات زیادی انجام شده که نشان می دهد افزایش مصرف آجیل و گنجاندن آن در رژیم غذایی منظم در طولانی مدت می تواند عملکرد شناختی را بهبود ببخشد.
آزمایش هایی روی الگوهای غذایی افراد مسنی که در معرض خطر بیماریهای قلبی عروقی بودند انجام شد و نشان داد کسانی که رژیم مدیترانهای (حاوی روغن زیتون یا آجیل )مصرف میکنند، در مقایسه با کسانی که رژیم غذایی کمچرب مصرف کردهاند، توانایی شناختی بهتری دارند.
سی یک بررسی سیستماتیک در سال 2022 که بین بیش از 66000 نفر در 5 کشور انجام گرفت نشان داد مصرف آجیل میتواند به کاهش افسردگی و بهبود خلق و خوی افراد در جامعه کمک کند.
مطالعه ای دیگر نشان داد خطر ابتلا به افسردگی در میان افرادی که از یک وعده (30 گرم) در ماه تا 5 وعده در هفته مصرف می کردند، 23 درصد کمتر از افرادی که کمتر از 1 وعده آجیل در ماه مصرف می کردند، گزارش شد.
تحقیقاتی که بین بیش از 2200 مادر انجام شد نشان داد که مادرانی که در سه ماهه اول بارداری آجیل بیشتری مصرف کرده اند، بهترین نتایج را در تستهای سنجش عملکرد شناختی، ظرفیت توجه و حافظه کاری خود بدست آورده اند.
از جمله عواملی که بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارند اختلال در تنظیم متابولیک، استرس اکسیداتیو و التهاب است. مصرف آجیل با طیف گسترده ای از فواید، از جمله کاهش آسیب اکسیداتیو، التهاب و تجمع پلاکتی، و همچنین واکنش بهتر عروق و عملکردهای ایمنی میتواند به عملکرد بهتر مغز و سلامت آن کمک کند.
تصور می شود که ترکیب چربی های سالم، مواد شیمیایی گیاهی و مواد مغذی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در آجیل می تواند به محافظت از عملکردهای حیاتی مغز و رگ های خونی آن کمک کند.
وجود این گروه از ویتامین ها برای تولید اجزای خاص مغز مانند انتقال دهنده های عصبی و ساختار سلولی ضروری است.
اجزای حیاتی غشای سلول های عصبی، حفظ سیالیت، ارتباط بین سلول های مغزی و اسیدهای چرب امگا 3 به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند.
به طور مستقیم در محافظت از غشای سلول عصبی از طریق عملکرد آن به عنوان یک آنتی اکسیدان نقش دارد.
تنظیم ارتباطات سلولی مغز (انتقال عصبی)
اجزای آنزیم ها به عنوان یک جزء ساختاری بسیاری از پروتئین ها، هورمون ها، گیرنده های هورمونی و مولکول های دخیل در ارتباط سلول های مغزی هستند.
برای اطمینان از اکسیژن رسانی به مغز و همچنین برای سنتز انتقال دهنده های عصبی ضروری است.
مشارکت در مکانیسم های آنزیمی که از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.
عملکرد محافظت عصبی از طریق نقش آن به عنوان یک آنتی اکسیدان.
با تقویت میکروبیوم سالم روده به کاهش التهاب کمک می کند.