دسته بندی ها

سلامت مغز با آجیل

دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱

خواص آجیل برای مغز

آجیل خواص زیادی برای سلامتی دارد اما محققان دریافتند به چند دلیل می تواند برای سلامت مغز ضروری باشد. مطالعات نشان می دهد خوردن آجیل هایی مثل گردو، بادام و فندق می تواند یک عامل پیشگیری کننده و تاثیرگذار است. آجیل برای عملکرد شناختی بهتر، کاهش خطر افسردگی، خلق و خوی بهتر، حافظه بهتر و یادگیری موثر است.

آجیل ها شامل اسیدهای چرب، ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که در جنبه های مختلف سلامت مغز نقش اساسی دارند.

عملکرد شناختی

تحقیقات زیادی انجام شده که نشان می دهد افزایش مصرف آجیل و گنجاندن آن در رژیم غذایی منظم در طولانی مدت می تواند عملکرد شناختی را بهبود ببخشد.

آزمایش هایی روی الگوهای غذایی افراد مسنی که در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی بودند انجام شد و نشان داد کسانی که رژیم مدیترانه‌ای (‏حاوی روغن زیتون یا آجیل )‏مصرف می‌کنند، در مقایسه با کسانی که رژیم غذایی کم‌چرب مصرف کرده‌اند، توانایی شناختی بهتری دارند.

کاهش افسردگی و خلق و خوی بهتر

سی یک بررسی سیستماتیک در سال 2022 که بین بیش از 66000 نفر در 5 کشور انجام گرفت نشان داد مصرف آجیل میتواند به کاهش افسردگی و بهبود خلق و خوی افراد در جامعه کمک کند.

مطالعه ای دیگر نشان داد خطر ابتلا به افسردگی در میان افرادی که از یک وعده (30 گرم) در ماه تا 5 وعده در هفته مصرف می کردند، 23 درصد کمتر از افرادی که کمتر از 1 وعده آجیل در ماه مصرف می کردند، گزارش شد.

حافظه و یادگیری

تحقیقاتی که بین بیش از 2200 مادر انجام شد نشان داد که مادرانی که در سه ماهه اول بارداری آجیل بیشتری مصرف کرده اند، بهترین نتایج را در تست‌های سنجش عملکرد شناختی، ظرفیت توجه و حافظه کاری خود بدست آورده اند.

 چگونه مواد مغذی کلیدی به سلامت مغز کمک می کنند؟

از جمله عواملی که بر عملکرد شناختی تأثیر می گذارند اختلال در تنظیم متابولیک، استرس اکسیداتیو و التهاب است. مصرف آجیل با طیف گسترده ای از فواید، از جمله کاهش آسیب اکسیداتیو، التهاب و تجمع پلاکتی، و همچنین واکنش بهتر عروق و عملکردهای ایمنی میتواند به عملکرد بهتر مغز و سلامت آن کمک کند.

تصور می شود که ترکیب چربی های سالم، مواد شیمیایی گیاهی و مواد مغذی با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در آجیل می تواند به محافظت از عملکردهای حیاتی مغز و رگ های خونی آن کمک کند.

گروه ویتامین های B

وجود این گروه از ویتامین ها برای تولید اجزای خاص مغز مانند انتقال دهنده های عصبی و ساختار سلولی ضروری است.

اسیدهای چرب چندگانه غیراشباع

اجزای حیاتی غشای سلول های عصبی، حفظ سیالیت، ارتباط بین سلول های مغزی و اسیدهای چرب امگا 3 به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند.

ویتامین E

به طور مستقیم در محافظت از غشای سلول عصبی از طریق عملکرد آن به عنوان یک آنتی اکسیدان نقش دارد.

منیزیم و کلسیم

تنظیم ارتباطات سلولی مغز (انتقال عصبی)

روی

اجزای آنزیم ها به عنوان یک جزء ساختاری بسیاری از پروتئین ها، هورمون ها، گیرنده های هورمونی و مولکول های دخیل در ارتباط سلول های مغزی هستند.

آهن

برای اطمینان از اکسیژن رسانی به مغز و همچنین برای سنتز انتقال دهنده های عصبی ضروری است.

مواد معدنی کمیاب مانند منگنز، سلنیوم و مس

مشارکت در مکانیسم های آنزیمی که از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.

فیتونوترینت ها مانند فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها

عملکرد محافظت عصبی از طریق نقش آن به عنوان یک آنتی اکسیدان.

فیبر رژیمی

با تقویت میکروبیوم سالم روده به کاهش التهاب کمک می کند.

نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.