دارچین ادویه ای است که از پوست داخلی درختان به دست می آید. این ادویه از هزاران سال پیش در مصارف دارویی از آن استفاده می شده است و قدمت آن به دوران مصر باستان می رسد، در آن زمان چون دارچین کمیاب بود از آن به عنوان هدیه ای برای پادشاهان استفاده می شد. امروزه دارچین بصورت گسترده در تمامی فروشگاه ها یافت می شود که میتوان از آن در بسیاری از غذا ها، نوشیدنی و دسر ها استفاده کرد.
خواص دارویی قوی
دارچین از ساقه درخت دارچین تهیه می شود، به این صورت که پوست داخلی آن استخراج شده و قسمت های چوبی آن جدا می شود. آن ها را به صورت رول در آورده و اجازه می دهند تا خشک شوند. در نهایت چوب دارچین آماده می شود. این چوب ها را می توان آسیاب کرد که در نهایت پودر دارچین تهیه می شود. uطر و طعم دارچین به دلیل قسمت روغنی آن است که دارای ترکیبی است که که اثرات قوی بر سلامت و متابولیسم بدن دارد.
سرشار از آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان های موجود در دارچین از بدن شما در برابر آسیب های ناشی از رادیکالهای آزاد جلوگیری می کند. مطالعات نشان می دهد که دارچین می تواند سطح آنتی اکسیدان را در خون افزایش داده و اثرات التهابی را کاهش دهد. در واقع اثرات آنتی اکسیدانی دارچین به اندازه ای قوی است که می توان از آن به عنوان نگهدارنده طبیعی مواد غذایی نیز استفاده کرد.
خواص ضدالتهابی
التهاب یکی از موارد مهم در بدن است که به عفونت ها پاسخ داده و آسیب بافتی را ترمیم می کند. با این حال التهاب اگر مزمن باشد به یک مشکل تبدیل می شود و علیه بافت های بدن عمل می کند. مطالعات نشان می دهد که دارچین دارای خواص ضدالتهابی قوی است که می تواند در این زمینه به بدن کمک کند.
بهبود حساسیت به انسولین
یکی از هورمون های مهم و کلیدی که متابولیسم و مصرف انرژی را تنظیم می کند، همچنین برای انتقال قند خون از جریان خون به سلول های شما ضروری است، با این حال، برخی از افراد به اثرات انسولین مقاوم هستند. این به عنوان مقاومت به انسولین شناخته می شود، که نشانه شرایطی مانند سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 است
در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، برخی مطالعات نشان می دهد که دارچین می تواند مقاومت به انسولین را کاهش دهد. با افزایش حساسیت به انسولین، دارچین می تواند سطح قند خون را کاهش دهد و از کنترل بهتر قند خون حمایت کند.
کاهش سطح قند خون
مطالعات نشان می دهد که انسولین میتواند میزان قندی که بعد از غذا وارد بدن می شود را کاهش دهد، از طرف دیگر دارچین همچنین می تواند قند خون ناشتا را نیز کاهش دهد به همین دلیل خوردن روزانه 6 گرم دارچین معادل 0.5 تا 2 قاشق چایخوری دارچین می تواند در رژیم غذایی کمک کننده باشد.
پیشگیری از سرطان
دارچین با کاهش رشد سلول های سرطانی و تشکیل رگ های خونی در تومورها عمل می کند و به نظر می رسد برای سلول های سرطانی سمی است و باعث مرگ سلولی می شود. با وجود تست های حیوانی و انسانی که انجام شده برای اثبات آن همچنان تحقیقات ادامه دارد.
جلوگیری از عفونت های باکتریایی و قارچی
یکی از اجزای فعال در دارچین سینامالدئید است که می تواند در برابر انواع مختلف عفونت مفید باشد. روغن دارچین می تواند به از بین بردن نوع خاصی از قارچ هایی که باعث عفونت دستگاه تنفسی می شوند کمک کند. علاوه بر این خاصیت ضدمیکروبی دارچین می تواند به از بین بردن بوی بد دهان و پوسیدگی دندان کمک کند.
دارچین معمولا عوارض ندارد اما اگر به مقدار زیاد مصرف شود ممکن دهان و لب شما را تحریک کند و باعث ایجاد زخم شدن آن ها شود. برخی افراد به آن حساسیت دارند برای این کار می توانید مقداری از آن را روی پوست خود قرار دهید که در این صورت دچار قرمزی و سوزش می شود.
ممکن است مصرف دارچین بر قند خون شما تاثیر بگذارد به همین خاطر اگر دیابت دارید و مکمل های دارچین مصرف می کنید نیاز است که قند خون خود را کنترل کنید.
اگر به طور منظم هر دارویی مصرف می کنید، قبل از شروع استفاده از مکمل های دارچین با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند بر نحوه عملکرد آنتی بیوتیک ها، داروهای دیابت، رقیق کننده های خون، داروهای قلب و سایر موارد تأثیر بگذارند.