دسته بندی ها

چلغوز و خواص شگفت انگیز آن!

پنجشنبه ۱ دی ۱۴۰۱

چلغوز

آجیل کاج یا همون چلغوز، دانه درخت کاج است که دارای ظاهری اشکی شکل و یک پوسته سخت و غیرقابل خوردن است. چلغوز به دلیل زمان زیاد برای رشد و سختی برداشت، یکی از گران قیمت ترین آجیل ها به شمار می رود.

ارزش غذایی چلغوز

مواد مغذی

کالری

ویتامین ها/مواد معدنی

مقدار در 100 گرم

انرژی

673 Cal

کلسیم

0.01

چربی کل

100 g

ویتامین C

1%

سدیم

2 mg

آهن

30%

پتاسیم

597 mg

ویتامین B6

5%

کربوهیدرات

13 g

منیزیم

62%

پروتئین

14 g

 

 

 

خواص چلغوز برای سلامتی :

1. پوستی شفاف و درخشان

می توانید از چلغوز به عنوان اسکراب استفاده کنید. پودر چلغوز را با همان مقدار آرد برنج و مقدار لازم آب برنج مخلوط کنید تا بصورت خمیری در بیاید. از این خمیر میتوانید به عنوان اسکراب استفاده کنید تا نتایج فوق العاده آن را مشاهده کنید. همچنین می توانید از روغن کاج استفاده کنید چون حاوی آلفا توکوفرول است که به مرطوب شدن عمیق پوست و جلوگیری از بروز ناگهانی آکنه کمک می کند.

2. چلغوز در دوران بارداری

چلغوز حاوی مقادیر زیادی آهن و فولات است که اگر به صورت منظم استفاده شود به رشد جسمانی و رشد مغزی کودک کمک می کند.

3. کنترل دیابت

دیابت عوارض زیادی از جمله سکته مغزی، افزایش وزن، مشکلات بینایی و... دارد که با مصرف منظم چلغوز می توان آن را کنترل کرد. این دانه همچنین می تواند سطح کلسترول بد را کاهش داده و سطح گلوکز را کنترل کند.

4. کاهش سندرم پیش از قاعدگی

چلغوز حاوی منیزیم و ویتامین B6 است که یک درمان عالی برای کاهش سندرم پیش از قاعدگی می باشد.

5. کاهش وزن

چلغوز حاوی اسید پینولنیک است که هورمون هایی القا می کند که با ایجاد احساس سیری به مغز هشدار داده و درنتیجه اشتها را کم می کند و از خوردن میان وعده های اضافی جلوگیری می کند.

6. تقویت سیستم ایمنی

وجود آنتی اکسیدانهای قوی از آسیب رادیکال های آزاد به سلول ها جلوگیری می کند و موجب تقویت سیستم ایمنی می شود، از طرفی وجود روی به کاهش التهاب کمک کرده ودر نتیجه به تقویت سیستم ایمنی و محافظت از  بدن در برابر بیماری های مزمن کمک می کند.

7. افزایش سلامت مغز

چلغوز حاوی مقادیر زیادی آهن است که به بهبود ذخیره و انتقال اکسیژن در خون کمک زیادی می کند. از طرفی منیزیم موجود در چلغوز به بهبود عملکرد افرادی که در دوران نوجوانی و جوانی از اضطراب و افسردگی رنج می برند کمک می کند. به طور کلی گنجاندن چلغوز در رژیم غذایی می تواند از پیری یا زوال مغز جلوگیری کرد.

8. منبع خوب اسیدهای چرب

وجود اسیدهای چرب غیراشباع سالم، که با محافظت از قلب از بروز مشکلات مربوط به آن جلوگیری می کند. چلغوز حاوی مقدار مورد نیاز چربی اشباع شده است که سطح کلسترول کل را کاهش می دهد و پروفایل چربی را حفظ می کند.

9. مفید برای مو

افرادی که از ریزش مو یا نازک شدن آن رنج می برند می توانند از روغن دانه کاج استفاده کنند. این روغن سرشار از ویتامین E است، رشد مو را تقویت کرده، به حفظ سلامت پوست سر  و داشتن تارهای ضخیم مو کمک می کند. مصرف آجیل کاج یا استفاده از روغن دانه کاج می تواند به شما کمک کند مشکلات مو را به طور طبیعی برطرف کنید.

10. بهبود استحکام استخوان

چلغوز حاوی ویتامین K است که استفاده از رسوبات کلسیم را تنظیم کرده که این امر تراکم مواد معدنی استخوان را افزایش داده و میزان شکستگی را کاهش می دهد. این دانه زمانی مفید است که بصورت منظم در رژیم غذایی شما قرار گیرد.

11. منبع انرژی

چلغوز برای افرادی که سطح منیزیم پایینی دارند و افرادی که به رژیم‌های غذایی پرانرژی نیاز دارند، مناسب است. مقدار بالای منیزیم موجود در چلغوز به افزایش اکسیژن رسانی به تمام سلول های بدن کمک می کند که باعث افزایش جذب اکسیژن و سوزاندن کالری بیشتری می شود که این امر به نوبه خود باعث افزایش سطح انرژی می شود.

عوارض جانبی چلغوز

با وجود خواص فراوان چلغوز، مصرف بیش از حد آن می تواند علائمی همچون بثورات و خارش، سوء هاضمه، نفخ، اسهال و استفراغ و مشکلات تنفسی را به دنبال داشته باشد.

نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.