دسته بندی ها

پسته و تاثیرات آن بر سلامتی

دوشنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۱

پسته

پسته دانۀ درخت پسته است که معمولا سبز و کمی شیرین است. هزاران سال پیش از غرب آسیا به وجود آمده است و در آن زمان تبدیل به یک غذا شد. در اواسط قرن 19 به ایالات متحده آمد و در دهه 1970 تولید تجاری آن آغاز شد. از پسته به عنوان غذا ، آجیل، سالاد، بستنی و شیرینیجات استفاده می کنند. مغز پسته رنگ های مختلفی از زرد تا سبز، تقریبا یک و نیم اینچ طول و نیم اینچ قطر دارد. پسته در انواع مختلف شور یا بو داده، با پوست یا بدون پوست موجود است. این دانۀ خوش طعم منبع غنی از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است.

خواص پسته برای سلامتی

در این مقاله به 11 مورد از خواص پسته پرداخته ایم.

1. سرشار از مواد مغذی

پسته سرشار از مواد مغذی مهم برای بدن می باشد. طبق بررسی های انجام شده در هر اونس پسته که معادل 28 گرم می باشد، منابع زیر وجود دارد:

کالری : 159

پروتئین : 72/5 گرم

چربی : 85/12 گرم

کربوهیدرات : 7/7 گرم

فیبر : 3 گرم

قند : 17/2 گرم

منیزیم : 34 میلی گرم

پتاسیم : 291 میلی گرم

فسفر: 139 میلی گرم

ویتامین  B-6: 482/0 میلی گرم

تیامین : 247/0 میلی گرم

خوردن روزانه پسته می تواند 37 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین ب 6 را تامین کند. ویتامین ب 6 نقش مهمی در متابولیسم پروتئین ها و چربی ها در بدن ایفا می کند.

2. سرشار از آنتی اکسیدان

یکی از مهم ترین موادی که نقش مهمی را در سلامتی بدن ایفا می کنند، آنتی اکسیدان ها هستند. آنها  از آسیب به سلول های بدن را جلوگیری می کنند که همین امر خطر ابتلا به بیماری های خطرناک از جمله سرطان را کاهش می دهد. در میان آجیل ها پسته دارای بیشترین میزان لوتئین و آلفا توکوفرول ها می باشد که برای سلامت چشم مفید است. 

3. سرشار از پروتئین و کم کالری

پسته در مقایسه با سایر مغز پروتئین بیشتر و کالری کمتری دارد. حدود 20درصد از وزن پسته را پروتئین تشکیل می دهد که پس از بادام از نظر محتوای پروتئین در رتبۀ دوم قرار دارد. همچنین میزان اسید آمینه پسته از سایر مغزها بیشتر است.

4. کمک به کاهش وزن

پسته سرشار از فیبر و پروتئین است که احساس سیری در شما ایجاد می کند در نتیجه اشتها را کاهش داده و همین امر سبب کاهش وزن می شود.  مطالعات نشان می دهد بخشی از محتوای چربی آجیل به طور کامل جذب نمی شود که همین امر می تواند به کاهش وزن کمک کند.

5. افزایش باکتری های مفید روده

پسته سرشار از فیبر است که در سیستم گوارشی به صورت هضم نشده حرکت می کند. باکتری های مفید برخی از انواع فیبر را هضم کرده و به عنوان پیروبیوتیک عمل می کنند. همین باکتری های مفید فیبر را تخمیر کرده و به اسیدهای چرب با زنجیرۀ کوتاه تبدیل می کنند که این امر خطر ابتلا به بیماری های گوارشی، سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

6. بهبود سلامت قلب

پسته علاوه بر اینکه آنتی اکسیدان بالایی دارد می تواند با کنترل کلسترول و فشار خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

7. کمک به جذب آهن

پسته دارای محتوای مس زیادی می باشد که به جذب آهن از مواد غذایی کمک می کند در نتیجه می تواند تعداد هموگلوبین خون و گردش خون را در بدن افزایش داده و سبب درمان کم خونی شود.

8. تقویت سیستم ایمنی بدن

پسته منبع غنی از ویتامین ب 6 می باید که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر بیماریهای مختلف می شود.

9. درمان التهاب

پسته دارای ویتامین A، E است که موجب رفع التهابات پوستی در قسمت های مختلف بدن می شود.

10.  تقویت رشد مو

پسته به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب و بیوتین پیاز مو را تقویت کرده،  سبب افزایش رشد و کاهش ریزش مو می شود. به همین دلیل پسته یک روش طبیعی و مفید برای تقویت مو می باشد.

11. سلامت پوست

پسته دارای مقادیر زیادی ویتامین E می باشد و مصرف منظم آن می تواند از پوست در برابر اشعه های مضر محافظت کند که این امر سبب جلوگیری از بیماری های خطرناک پوستی و پیری زودرس پوست می شود.

عوارض جانبی

پسته نیز همانند سایر مواد غذایی اگر به اندازه و در حد تعادل مصرف نشود عوارضی را به دنبال خواهد داشت که در ادامه به آن اشاره شده است:

افزایش فشار خون : مصرف مداوم و بی رویه پسته شور سبب افزایش فشار خون می شود.

افزایش وزن : با وجود اینکه پسته دارای کالری و چربی کم می باشد، اگر در حد اعتدال استفاده نشود به دلیل وجود پروتئین زیاد می تواند منجر به افزایش وزن شود.

مشکلات گوارشی : اگر ترکیب فروکتان موجود در پسته با بدن شما سازگار نباشد می تواند منجر به نفخ، اسهال، درد شکم و یبوست شود.

نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.