پسته دانۀ درخت پسته است که معمولا سبز و کمی شیرین است. هزاران سال پیش از غرب آسیا به وجود آمده است و در آن زمان تبدیل به یک غذا شد. در اواسط قرن 19 به ایالات متحده آمد و در دهه 1970 تولید تجاری آن آغاز شد. از پسته به عنوان غذا ، آجیل، سالاد، بستنی و شیرینیجات استفاده می کنند. مغز پسته رنگ های مختلفی از زرد تا سبز، تقریبا یک و نیم اینچ طول و نیم اینچ قطر دارد. پسته در انواع مختلف شور یا بو داده، با پوست یا بدون پوست موجود است. این دانۀ خوش طعم منبع غنی از پروتئین، فیبر و آنتی اکسیدان است.
در این مقاله به 11 مورد از خواص پسته پرداخته ایم.
پسته سرشار از مواد مغذی مهم برای بدن می باشد. طبق بررسی های انجام شده در هر اونس پسته که معادل 28 گرم می باشد، منابع زیر وجود دارد:
کالری : 159
پروتئین : 72/5 گرم
چربی : 85/12 گرم
کربوهیدرات : 7/7 گرم
فیبر : 3 گرم
قند : 17/2 گرم
منیزیم : 34 میلی گرم
پتاسیم : 291 میلی گرم
فسفر: 139 میلی گرم
ویتامین B-6: 482/0 میلی گرم
تیامین : 247/0 میلی گرم
خوردن روزانه پسته می تواند 37 درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین ب 6 را تامین کند. ویتامین ب 6 نقش مهمی در متابولیسم پروتئین ها و چربی ها در بدن ایفا می کند.
یکی از مهم ترین موادی که نقش مهمی را در سلامتی بدن ایفا می کنند، آنتی اکسیدان ها هستند. آنها از آسیب به سلول های بدن را جلوگیری می کنند که همین امر خطر ابتلا به بیماری های خطرناک از جمله سرطان را کاهش می دهد. در میان آجیل ها پسته دارای بیشترین میزان لوتئین و آلفا توکوفرول ها می باشد که برای سلامت چشم مفید است.
پسته در مقایسه با سایر مغز پروتئین بیشتر و کالری کمتری دارد. حدود 20درصد از وزن پسته را پروتئین تشکیل می دهد که پس از بادام از نظر محتوای پروتئین در رتبۀ دوم قرار دارد. همچنین میزان اسید آمینه پسته از سایر مغزها بیشتر است.
پسته سرشار از فیبر و پروتئین است که احساس سیری در شما ایجاد می کند در نتیجه اشتها را کاهش داده و همین امر سبب کاهش وزن می شود. مطالعات نشان می دهد بخشی از محتوای چربی آجیل به طور کامل جذب نمی شود که همین امر می تواند به کاهش وزن کمک کند.
پسته سرشار از فیبر است که در سیستم گوارشی به صورت هضم نشده حرکت می کند. باکتری های مفید برخی از انواع فیبر را هضم کرده و به عنوان پیروبیوتیک عمل می کنند. همین باکتری های مفید فیبر را تخمیر کرده و به اسیدهای چرب با زنجیرۀ کوتاه تبدیل می کنند که این امر خطر ابتلا به بیماری های گوارشی، سرطان و بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
پسته علاوه بر اینکه آنتی اکسیدان بالایی دارد می تواند با کنترل کلسترول و فشار خون خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.
پسته دارای محتوای مس زیادی می باشد که به جذب آهن از مواد غذایی کمک می کند در نتیجه می تواند تعداد هموگلوبین خون و گردش خون را در بدن افزایش داده و سبب درمان کم خونی شود.
پسته منبع غنی از ویتامین ب 6 می باید که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر بیماریهای مختلف می شود.
پسته دارای ویتامین A، E است که موجب رفع التهابات پوستی در قسمت های مختلف بدن می شود.
پسته به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب و بیوتین پیاز مو را تقویت کرده، سبب افزایش رشد و کاهش ریزش مو می شود. به همین دلیل پسته یک روش طبیعی و مفید برای تقویت مو می باشد.
پسته دارای مقادیر زیادی ویتامین E می باشد و مصرف منظم آن می تواند از پوست در برابر اشعه های مضر محافظت کند که این امر سبب جلوگیری از بیماری های خطرناک پوستی و پیری زودرس پوست می شود.
پسته نیز همانند سایر مواد غذایی اگر به اندازه و در حد تعادل مصرف نشود عوارضی را به دنبال خواهد داشت که در ادامه به آن اشاره شده است: