دسته بندی ها

خواص تخمه کدو

دوشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۱

تخمه کدو 

دانه های کدو تنبل دانه خوراکی بیضی شکلی هستند که داخل میوه کدو تنبل وجود دارند. هنگامی که از گوشت خارج می شوند می توان آنها را شست و بصورت خام یا بوداده با طعم های مختلفی همچون نمکی، گلپر یا ادویه های مختلف استفاده کرد.

تخمه کدو منبع خوبی از چربی های سالم، منیزیم و سایر مواد مغذی است که سلامت قلب و استخوان ها را تقویت می کند. همچنین آنها سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع، آنتی اکسیدان هایی مانند سلنیوم و بتا کاروتن و حاوی مقادیر زیادی آهن هستند. یک فنجان تخمه کدو حاوی 9.52 میلی گرم (میلی گرم) آهن است که بخش قابل توجهی از 18 میلی گرم مقدار توصیه شده روزانه برای زنان قبل از یائسگی و 8 میلی گرم برای مردان و زنان یائسه است.

ارزش غذایی تخمه کدو:

ماده مغذی

مقدار

انرژی

163

کیلوکالری

کربوهیدرات

4.2

گرم

پروتئین

8.5

گرم

چربی

13.9

گرم

کلسیم

15

میلی گرم

آهن

2.3

میلی گرم

منیزیم

156

میلی گرم

روی

2.2

میلی گرم

مس

0.4

میلی گرم

سلنیوم

2.7

میلی گرم

فسفر

332

میلی گرم

منگنز

1.3

میلی گرم

 

خواص تخمه کدو برای سلامتی 

سلامت استخوان

مصرف منیزیم به تراکم استخوان ها کمک می کند. تخمه کدو حاوی منیزیم است که برای تشکیل و بهبود سلامت استخوان ها مفید است. به علاوه هرچه منیزیم خون در زنان یائسه پایین تر باشد خطر پوکی استخوان را به همراه دارد.

کاهش وزن و هضم غذا

یک وعده 1 اونس دانه کدو تنبل حاوی 1.8 گرم فیبر است که 6 درصد از مقدار فیبر مورد نیاز روزانه را تشکیل می دهد.

مزایای رژیم غذایی سرشار از فیبر:

کمک به حفظ وزن متوسط، زیرا فرد پس از خوردن غذا برای مدت طولانی تری احساس سیری می کند

بهبود هضم

مدیریت قند خون

سیستم ایمنی بدن

دانه های کدو حاوی مقادیر زیادی ویتامین E و دیگر آنتی اکسیدان ها می باشند. ویتامین E به تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت عروق خونی کمک می کند. بسیاری از دانه ها، از جمله دانه کدو تنبل، منابع بالایی از ویتامین E هستند.

پیشگیری از بی خوابی

دانه های کدو تنبل منبع غنی از آمینواسیدهای تریپتوفان هستند. مقدار 1 اونس از دانه های کدو تنبل حاوی 0.16 گرم آمینواسید است. تریپتوفان در بدن به سروتونین(آرامش بخش)  و ملاتونین(هورمون خواب) تبدیل می شود. مطالعات انجام شده نشان می دهد، مصرف 1 گرم یا بیشتر تریپتوفان قبل از خواب می تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

شواهد نشان می دهد یک رژیم غذایی سالم می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. رژیم غذایی حاوی کدو تنبل می تواند از ابتلا به برخی سرطان ها از جمله سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ جلوگیری کند.

قلب سالم

دانه های کدو تنبل منبع خوبی از چربی های اشباع نشده همچون اسید آلفالینولنیک هستند که برای قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی مفید هستند. به علاوه دانه کدو تنبل منبع مفیدی از منیزیم است و می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند.

 

نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.