دسته بندی ها

چرا سویا آجیلی بخوریم؟

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱

سویا

سویا یا دانه سویا نوعی حبوبات بومی آسیای شرقی است که بخش مهمی از رژیم های غذایی آسیایی هستند و هزاران سال است که مصرف می شوند. امروزه آنها عمدتاً در آسیا و آمریکای جنوبی و شمالی رشد می کنند. در آسیا، دانه های سویا اغلب به صورت کامل خورده می شود، اما محصولات سویا فرآوری شده بسیار بیشتر در کشورهای غربی رایج است.

سویا دارای ارزش غذایی بالایی است که همین امر سبب شده خواص زیادی داشته باشد.

پروتئین

اگر گیاهخوار، ورزشکار یا انسان پر جنب وجوشی هستید خوردن مقدار کافی از این سوخت که به آن سویا یا دانه سویا نیز گفته می شود به شما توصیه می شود. برخلاف بسیاری از پروتئین های گیاهی سویا حاوی همه 9 آمینواسید ضروری است که برای سلامت استخوان و عضلات نیاز است. چون بدن نمی تواند این ترکیبات را به تنهایی بسازد باید از طریق مواد مختلف دریافت شود. افرادی که گیاهخوار نیستند این مواد را از طریق پروتئین های حیوانی همچون گوشت گاو، مرغ و تخم مرغ دریافت می کنند.

رژیم غذایی سالم برای قلب

تنها 10 تا 15 درصد از کل چربی موجود در سویا اشباع شده است. سایر منابع پروتئینی مانند گوشت گوسفند و گاو دارای مقدار بیشتری از این نوع چربی هستند که معمولاً در دمای اتاق جامد می شوند و ممکن است خطر بیماری قلبی را افزایش دهند. جایگزین کردن غذاهای گوشتی با محصولاتی همچون سویا ممکن است برای شما مفید باشد.

چربی های مفید

مقدار زیادی از چربی های سویا از جمله امگا3 و امگا 6 غیر اشباع هستند که میتواند به عنوان یک رژیم غذایی سالم به سلامت قلب و کاهش بیماری های قلبی کمک کند.

فاقد کلسترول

مانند سبزیجات و غلات، سویا نیز فاقد کلسترول است. تحقیقات نشان می دهد که افزودن پروتئین سویا به رژیم غذایی می تواند به میزان 4 تا 6 درصد به کاهش کلسترول بد خون کمک کند.

فیبر بالا

در هرفنجان دانه سویا 10 گرم فیبر وجود دارد. در صورتیکه پروتئین های حیوانی همچون مرغ، ماهی و گوشت قرمز فاقد فیبر هستند. به علاوه فیبر به کاهش کلسترول دریافتی شما از غذاهای دیگر و همچنین هضم بهتر غذا و درمان یبوست کمک می کند

بارهای پتاسیم

یک فنجان دانه سویا دارای 886 میلی گرم پتاسیم که تقریباً دو برابر مقدار پتاسیم موجود در یک موز متوسط است و به اندازه یک سوم نیاز روزانه بدن شما می باشد. پتاسیم از جمله مواد معدنی است که بدن شما تقریباً برای انجام همه کارها از جمله ضربان قلب، کلیه های شما برای فیلتر کردن مواد زائد و برای اعصاب نیاز است.

آهن

یکی دیگر از مواد معدنی مهم در بدن آهن است، که علاوه بر وظایف متعددش، به خون کمک می کند که اکسیژن رسانی را به سراسر بدن انجام دهد. گیاهخواران باید مصرف آهن را دو برابر کنند چون بدن آنها آهن را از منابع گیاهی به خوبی دریافت نمی کند. در هر فنجان سویا حدود 9 میلی گرم آهن وجود دارد که آهن مورد نیاز روزانه برای مردان 8 میلی گرم و برای زنان 18 میلی گرم است.

کاهش فشار خون

سویا حاوی مقدار زیادی پروتئین است اما کربوهیدرات کمی دارد، این ترکیب می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. به همین دلیل قرار دادن سویا در رژیم غذایی روزانه بصورت یک برنامه منظم می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند.

سرطان سینه

تحقیقات نشان می دهد که سویا میتواند به محافظت از خانم ها در برابر سرطان سینه کمک کند. در صورتی که از دوران کودکی مصرف سویا آغاز شود می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 50 درصد کاهش دهد. حتی خانم هایی که در بزرگسالی مصرف سویا را شروع کردند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار گرفتند. دانشمندان بر این باورند که ماده مغذی موجود در سویا، در واقع ممکن است به کوچک کردن تومورهای سرطانی کمک کند.

سرطان پروستات

دومین سرطان شایع در مردان در سراسر جهان سرطان پروستات است. در آسیا، جایی که مردم بیشتر سویا می خورند، مردان کمتر به سرطان پروستات مبتلا می شوند. و به نظر می رسد شانس ابتلا به این بیماری هر چه بیشتر سویا بخورند کاهش می یابد. دانشمندان بر این باورند که ایزوفلاون های موجود در سویا ، رشد تومور در پروستات را کند یا متوقف می کنند.

 

نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.