انجیر میوه ای منحصربفرد، شیرین، با بافتی نرم و جویدنی است که با صدها دانه ریز پرشده است. انجیر دارای پوست بنفش یا سبز و گوشت صورتی ملایم است. چون این میوه حساس است و زود فاسد می شود برای ماندگاری بیشتر آن را خشک می کنند. انجیر سرشار از مواد مغذی و ویتامین هایی است که میتواند به هضم غذا، کاهش خطر بیماری های قلبی و مدیریت سطح قندخون کمک کند.
68 کیلو کالری / 290 کیلوژول
1.1 گرم پروتئین
0.5 گرم چربی
15.9 گرم کربوهیدرات
3 گرم فیبر
291 میلی گرم پتاسیم
75 میلی گرم کلسیم
24 میلی گرم منیزیم
1.26 میلی گرم آهن
34 کیلو کالری / 148 کیلوژول
1.0 گرم پروتئین
0.2 گرم چربی
7.6 گرم کربوهیدرات
1.6 گرم فیبر
160 میلی گرم پتاسیم
12 میلی گرم منیزیم
30 میلی گرم کلسیم
120 میکروگرم کاروتن
80 گرم انجیر تازه میتواند به عنوان یکی از 5 وعده غذایی روزانه محسوب شود در صورتی که 30 گرم انجیر خشک می تواند همین مقدار را تامین کند.
انجیر به دلیل داشتن مقادیر زیاد فیبر به عنوان ملین طبیعی عمل می کند به همین دلیل اغلب برای تغذیه و تنفس روده ها توصیه می شود. این فیبر دارای خواص پریبیوتیک است، باکتری های روده را تغذیه می کند و با ایجاد یک محیط سالم برای روده، سلامت دستگاه گوارش را افزایش می دهد.
انجیر، به ویژه انجیر های رسیده سرشار از ترکیبات گیاهی محافظ به نام پلی فنول ها هستند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی محافظ هستند، به این معنی که به جلوگیری از واکنش اکسیژن با سایر مواد شیمیایی و ایجاد آسیب به سلول ها و بافت ها کمک می کند.
استفادۀ بیش از حد از نمک سطح پتاسیم را در بدن کاهش می دهد، این عدم تعادل در بدن بالا رفتن فشار خون را به همراه خواهد داشت. رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات ، از جمله انجیر تازه ، به طور طبیعی سطح پتاسیم را افزایش می دهد، بنابراین برای کمک به مدیریت فشار خون مفید است.
انجیر منبع خوبی از مواد معدنی سازگار با استخوان از جمله کلسیم، منیزیم و فسفر است. مطالعات نشان می دهد کلسیم موجود در انجیر 3.2 برابر بیشتر از سایر میوه ها است. مقادیر مناسب از پتاسیم در بدن می تواند از دفع کلسیم از طریق ادرار جلوگیری کند درنتیجه وجود کلسیم در استخوان ها خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.
انجیر سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند یک وعده مفید و متراکم در رژیم غذایی روزانه شما باشد. غذاهایی که محتوای فیبر زیادی دارند، احساس سیری در بدن ایجاد می کنند که این امر گرسنگی وهوس را کاهش داده در نتیجه به مدیریت وزن کمک میکند. از طرف دیگر مواد مغذی سلامت خون را بهبود می بخشد.