دسته بندی ها

روغن حیوانی سالم تر است یا کره؟

پنجشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۱

روغن حیوانی که از گذشته تا کنون در خاورمیانه مورد استفاده قرار گرفته است نوعی از کره تصفیه شده است که از کره گاو یا گوسفند یا ترکیبی از هردو تهیه می شود.

طرز تهیه روغن حیوانی

فرآیند تهیه روغن به این صورت است که کره را در دمای کم آب میکنند، آب آن تبخیر شده و مواد جامد اضافی که باقی می ماند صاف می شود و در نهایت روغن بصورت تصفیه شده به دست می آید. از آنجا که روغن حیوانی در دمای کم (معمولا زیر 100 درجه سانتیگراد) تهیه می شود مقدار زیادی از مواد مغذی آن حفظ می شود.

 

مقایسه روغن حیوانی با کره

روغن حیوانی و کره از نظر ارزش غذایی خواص مشابه و تنها در برخی موارد تفاوتی اندکی دارند.

کالری و مواد مغذی

در جدول زیر ارزش غذایی کره و روغن حیوانی در یک قاشق غذاخوری(14 گرم) آورده شده است:

 

 

روغن حیوانی

کره

کالری

123

100

چربی

14 گرم

11 گرم

چربی های اشباع

9 گرم

7 گرم

چربی های غیراشباع

4 گرم

3 گرم

چربی های غیراشباع چندگانه

0.5 گرم

0.5 گرم

پروتئین

مقدار کم

مقدار کم

کربوهیدرات

مقدار کم

مقدار کم

ویتامین A

13 درصد از ارزش روزانه

11 درصد از ارزش روزانه

ویتامین E

3 درصد از ارزش روزانه

2 درصد از ارزش روزانه

ویتامین K

1 درصد از ارزش روزانه

1 درصد از ارزش روزانه

 

هردو تقریبا حاوی 100% کالری از چربی هستند.

روغن حیوانی حاوی غلظت بیشتری نسبت به کره است. در هرگرم روغن حیوانی مقدار بوتیریک اسید و چربی های اشباع با زنجیره کوتاه نسبت به کره کمی بیشتر است.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهد که این چربی ها می تواند موجب کاهش التهاب و افزایش سلامت روده شود.

همچنین شامل اسید لینولئیک مزدوج، که چربی غیر اشباع چندگانه ای است که می تواند به حذف چربی های مضر کمک کند.

به طور کلی تفاوت بین این دو کم است و انتخاب هر یک از آنها تاثیر بسزایی در سلامتی شما ندارد. با وجود این، روغن حیوانی فاقد لاکتوز شیر و پروتئین کازئین است در حالی که کره حاوی مقادیر کمی از هرکدام است. برای  افرادی که به لبنیات آلرژی دارند روغن حیوانی گزینه مناسب تری است.

موارد مورد استفاده در آشپزی

کره و روغن حیوانی سرشار از اسیدهای چرب هستند که می توانند بدون آنکه آسیب ببیند دمای بالا را تحمل کنند.

گرم کردن روغن حیوانی نسبت به روغن های گیاهی ترکیبات سمی بسیار کمتری تولید می کند.

به علاوه روغن حیوانی نقطه دود بالایی دارد، یعنی دمایی که در آن ترکیبات روغن تغییر می کند و چربی ها شروع به دود کردن و سوختن می کنند.

نقطه دود روغن حیوانی 250 درجه سانتیگراد و کره 175 درجه سانتیگراد است. در نتیجه برای پخت و پز در دمای بالا روغن حیوانی مناسب تر است.

با وجود اینکه روغن حیوانی برای پخت و پز با دمای بالا مناسب تر است برای پخت و پز در دمای پایین، کره، به دلیل طعم شیرین تر و خامه ای آن می تواند مناسب تر باشد.

خواص روغن حیوانی برای سلامتی

کاهش التهاب روده

روغن حیوانی منبع خوبی از بوتیریک اسید است که به کاهش التهاب و بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می کند

پیشگیری از چاقی و سرطان

روغن حیوانی سرشار از اسید لینولئیک مزدوج است که می تواند به پیشگیری از سرطان، چاقی و کلسترول بالا کمک کند.

افزایش مصرف ویتامین A

روغن حیوانی می تواند مصرف ویتامین A را افزایش دهد که این کار به حفظ سلامت چشم، سلامت پوست، عملکرد سیستم ایمنی و... کمک می کند.

سلامت قلب

سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که به کاهش التهاب و محافظت در برابر بیماریهای قلبی کمک می کند.

 

نتیجه گیری

روغن حیوانی یک غذای طبیعی با سابقه طولانی است که در مصارف دارویی و غذایی کاربرد دارد. اگر به لبنیات آلرژی دارید روغن حیوانی جایگزین خوبی برای کره است. با وجود تمام مزایایی که روغن حیوانی دارد باید به اندازه مصرف شود، از طرف دیگر مصرف هردو در حد اعتدال به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزانه پیشنهاد می شود.

نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.