دسته بندی ها

خواص بادام زمینی

دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱

بادام زمینی به عنوان آجیل استفاده می شود اما در خانواده حبوبات دسته بندی می شود. بادام زمینی میوۀ گیاهی است که در زیرزمین رشد می کند. اعتقاد مردم بر این است که بادام زمینی نسبت به آجیل های گران تر نظیر بادام، گردو، بادام هندی و... ارزش غذایی کمتری دارد. اما در وقع بادام زمینی خواص مشابهی با آجیل های دیگر دارد که به عنوان یک میان وعده مغذی می توان از آن استفاده کرد.

خواص :

1. سلامت قلب

بادام زمینی با کاهش سطح کلسترول به پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می کند، همچنین می تواند از تشکیل لخته های کوچک خون جلوگیری کرده و خطر حمله قلبی یا سکته را کاهش دهد.

2. کاهش وزن

بعد از بادام، بادام زمینی حاوی پروتئین زیادی است. تحقیقات نشان داده کسانی که از بادام زمینی به مقدار متوسط در رژیم غذایی خود استفاده می کنند دچار اضافه وزن نمی شوند. علت این است که به دلیل وجود پروتئین احساس سیری را در فرد ایجاد کرده و از چاقی جلوگیری می کند.

3. افزایش طول عمر

طبق مطالعه ای که در مقیاس وسیع روی افراد انجام شد، نشان داد افرادی که در رژیم روزانه خود بصورت منظم آجیل (به طور مثال بادام زمینی) می خورند نسبت به افرادی که آجیل نمی خورند طول عمر بیشتری دارند.

با توجه به اینکه این مطالعه بصورت مشاهده ای انجام شده نمی توان بصورت قطعی آن را ثابت کرد اما می توان گفت بدون شک با آن مرتبط است.

4. کاهش ابتلا به دیابت

بادام زمینی یک ماده غذایی با گلیسمی پایین است، به این معنی که خوردن آن باعث افزایش سطح قند خون شما نمی شود. مطالعات نشان داده است که خوردن بادام زمینی می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در زنان کاهش دهد.

5. کاهش التهاب

بادام زمینی منبع خوبی از فیبر است که به کاهش التهاب در کل بدن و همچنین بهبود عملکرد سیستم گوارش کمک می کند.

6. پیشگیری از سرطان

تحقیقات نشان می دهد خوردن کره بادام زمینی ممکن است در افراد مسن به کاهش خطر ابتلا به نوع خاصی از سرطان معده به نام آدنوکارسینوما کمک کند.

مواردی که باید مراقب آنها باشید

با وجود اینکه بادام زمینی غذای سالمی است اما برخی افراد به بادام زمینی آلرژی دارند و همین امر می تواند سبب مرگ و میر این افراد شود.

حساسیت خفیف به بادام زمینی علائمی مانند خارش بدن، حالت تهوع، تورم صورت و کهیر را به دنبال دارد. اما اگر آلرژی شدید به بادام زمینی داشته باشید در بدن واکنشی به نام آنافیلاکسی ایجاد می کند که می تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد. علائم آنافیلاکسی شامل کاهش هوشیاری، حالت تهوع، تورم زبان، درد در قفسه سینه، خواب آلودگی شدید، احساس سرگیجه، سبکی سر، مشکلات تنفسی و گیجی می باشد.

در صورتیکه بعد از خوردن بادام زمینی بدن شما واکنش نشان داد به پزشک مراجعه کنید.

نحوه استفاده از بادام زمینی

بادام زمینی را میتوان به صورت های مختلفی همچون خام، بوداده، پودر و کره بادام زمینی استفاده کرد. پوست نازکی که روی بادام زمینی وجود دارد حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدانهای مختلف و مواد شیمیایی گیاهی است که می توان آن را به رژیم غذایی روزانه افزود.

به عنوان مثال برای موارد زیر می توانید از بادام زمینی استفاده کنید:

کوکی بادام زمینی

اضافه کردن به ماست و سالاد

ساندیچ کره بادام زمینی و موز

معجون

گرانولا

بستنی و...

برای خواندن تاریخچه بادام زمینی کلیک کنید.

نظرات کاربران

شما میتوانید نظر خود را در مورد این مطلب بیان کنید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
حروف بزرگ و کوچک یکسان است.