اطلاعات در مورد میوه خشک متناقض است برخی می گویند یک میان وعده سالم و مغذی است برخی دیگر می گویند بهتر از آب نبات نیست.
میوه خشک میوه ای است که تقریباً تمام محتوای آب آن از طریق خشک کردن گرفته شده که در نهایت میوه خشک کوچک و پر انرژی باقی می ماند. کشمش رایج ترین نوع آن است و پس از آن خرما، آلو، انجیر و زردآلو قرار دارند. انواع دیگری از میوه های خشک به عنوان مثال انبه، آناناس، سیب، موز، گلابی و... نیز وجود دارند.
از مزیت های میوه خشک این است که می توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد، می تواند یک میان وعده مفید باشد و در سفرهای طولانی که یخچال در دسترس نیست می تواند آذوقۀ خوب، سالم و پرانرژی باشد.
مواد مغذی میوه خشک تقریبا با میوه تازه برابر است با این تفاوت که از نظر حجمی، میوه خشک حجم کمتری دارد. از نظر وزن، میوه خشک حاوی 3.5 برابر فیبر، ویتامین و مواد معدنی میوه تازه است. بنابراین، یک وعده می تواند درصد زیادی از مصرف توصیه شده روزانه بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مانند فولات را تامین کند. با این وجود استثنائاتی نیز وجود دارد. به عنوان مثال ویتامین C موجود در میوه تازه بعد از خشک شدن به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. میوه خشک سزشار از فیبر، آنتی اکسیدان ها به ویژه پلی فنول می باشد. آنتی اکسیدان های پلی فنول به سلامت دستگاه گوارش کمک کرده، جریان خون را بهبود می دهد، آسیب های اکسیداتیو را کاهش داده و از خطر ابتلا به بیماری های زیادی جلوگیری می کند.
کشمش به عنوان یکی از انواع میوه خشک سرشار از فیبر، پتاسیم و ترکیبات گیاهی مفید برای سلامتی است.
مطالعات نشان می دهد که خوردن کشمش می تواند به موارد زیر کمک کند:
این عوامل می توانند به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری قلبی کمک کنند.
خرما، این خوراکی شیرین و پرخاصیت منبع عالی فیبر، پتاسیم، آهن و چندین ترکیب گیاهی است.
در میان تمامی میوه های خشک، آنها یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان هستند که به کاهش آسیب اکسیداتیو در بدن کمک می کنند.
براساس مطالعات انجام شده مصرف خرما در هفته های آخر بارداری می تواند به گشاد شدن دهانه رحم در نتیجه تسهیل زایمان و کاهش نیاز به زایمان القایی کمک کند.
مطالعاتی روی زنان باردار انجام شده که نشان می دهد تنها 4 درصد از آنهایی که در هفته های آخر بارداری خود از خرما استفاده کرده اند به زایمان القایی احتیاج داشتند. (در مقایسه با 21 درصد از زنانی که خرما مصرف نمی کردند.)
خرما همچنین نتایج امیدوارکنندهای را در مطالعات حیوانی و لولهآزمایش به عنوان درمانی برای ناباروری در مردان نشان داده است، اما مطالعات انسانی در این مرحله وجود ندارد.
میوه ها دارای مقادیر قابل توجهی قند طبیعی هستند. به این دلیل که میوه خشک آب خود را از دست می دهد تمام قند و کالری آن به صورت تغلیظ شده در حجم بسیار کمتری قرار می گیرد. به همین دلیل، میوههای خشک حاوی کالری و قند بسیار بالایی از جمله گلوکز و فروکتوز هستند.
چند نمونه از محتوای قند طبیعی میوه خشک به شرح زیر است:
کشمش: 59 درصد
خرما: 64-66 درصد
آلو : 38 درصد
زردآلو: 53 درصد
انجیر: 48 درصد
حدود 22 تا 51 درصد از این محتوای قند فروکتوز است. خوردن مقدار زیادی فروکتوز ممکن است اثرات منفی بر سلامتی داشته باشد که شامل خطر افزایش وزن، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی است.
از آنجایی که میوههای خشک شیرین و انرژیزا هستند، خوردن مقادیر زیاد آن میتواند منجر به مصرف بیش از حد قند و کالری شود.
میوه خشک نیز مانند سایر موادغذایی جنبه خوب و بد دارد. از طرفی سرشار از فیبر، مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که برای سلامتی مفید است و از طرف دیگر قند و کالری بالایی دارد که مصرف بیش از حد آن می تواند برای سلامتی مضر باشد، پس در مصرف آن تعادل را رعایت کنید.
در نهایت نیز میوه خشک میان وعدهای سالمتر و مغذیتر از چیپس یا سایر غذاهای فرآوریشده است.